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Aapril 28, 1975
‘Joseph M. Hochadel, Asst. to Sovernor Executive

Leon V. Walker, Agsistant ' : Attorney General

Appointmente to U. of M. Boaré of Trustees - Residency Requirements

You have asked whether there exists any restriction reguiring
persons appointed to the University of Maine Board of Trustess to
be residents of the State of Maine. The answer is No.

Section 4 of the original charter of the college (P. & S. L.
1865, c. 532) providee that "no person shall he a trustee, who is
not an inhabitant of this state . . .". P. & S. L. 1931, e, 122,
repealed P. & S. L. 1865, ¢. 352, § 4, and established a new Board
of Trustes of 1l mempers, and contained the restriction that "no. ‘
person shall pe a trustee . . . who is not a legal resident of this
gtate." P, & 8. L. 1967, c. 229, § 2, repealed P. & 8. L. 1863,

c. 532, § 4, as repealed and replaced . by P. &.S. L. 1931, c. l22,
and enacted in place thereof a new § 4 establlahing a Board of- la
members. This new section does not contain any provision requiring
members of the Board to be residents of this State, nor does the
latest amendment of P. & 8. L. 1865, c¢. 532, § 4, (by P.L. 19273, c.
625, § 280) relating to the terms of office of the trustees.

We conclude then that.the residency. requirement was repealed by
P. & 8. L. 1967, ¢. 229, § 2, and that there is no residency restriction g
now in effect.
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