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E. Geor,a-e Poulin, Exec. Secretary 

Leon V, Walker, Jr., Assistant 

Examination for. registration and fee 

.,., 
' 1,~:.1 

September 11, 1973 
) . 
Board o;f ..Barbers 

Attorney.General 

You. have asked three questions with regard 1D aniexamination by your 
Board for one individual.applicant. 

First you ask if the Beqrd may charge this person for the whole 
cost of the Board examination. The answer is no. 32 M.R.S.A. 
§ 402, sub-§4, provides £or a fee to be paid by the applicant 
to accompany the application. This fee is presently ~5, but 
will be increased to $20 under an amendment (P.L. 1973, c. 373, 
§ 8) effective October 3, .1973 .. There is no statutory authority 
to mak~ any charge for: anything other than the fee. 

Secondly, even though the.e.xamination is for the.benefit of a 
single applicant, notice of such examination is required to be ad­
vertised in accordance with,~2 M.R..S.A~. § 40i5 •. • 

' Your third question asks what 
person who should ~how up,for 
notice. Ee, too, may only be 
accompanied his application. 
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fee should be.charged to a second 
examinat:J_o.pt, l::laving seen the public 
charged the statutory fee ·which · 


