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1 . July 10, 1970
fElden-H..Shhte, Jr., Beputy State

. ‘George C. West, Deputy Attorney General

‘I have your memo of July 9 in which you ask four questions
relative to third party petitions which are in the process of
being prepared and filed. I 'am not making this in the form of
a foimal opinion. as I believe the mattér can best be answered
in a memo.'

l.. Your first question asks whether names which include
only the .first two initials may be accepted as properly authenti-
cated by the municipal clerk or regilstrar. The answer is yes.
21 M. R 8.A% '§ 492, subsection 3 states:

"It must be signed personally by the voter
in such manner to satilsfy the registrar of
each municipality concexned that the person
signing the petition is, in fact, listed on
the voting list of that municipality.”

Therefore, if the registrar has certified the name as being
a voter in that municipality, you should accept.
) . 2 and 3._ Ybu-ask.about a municipality and a street address.
This is answered by section 492, subsection 4 which states:

"After his name the voter must personally

add his place of residence and his street !
address, .if any. Ditto marks are per~

nitted." '

This means that 1f there is a street address in the part-
icuiar municipality, it must appear. The name of the munici-
pality of residence must appear - both in the handwriting of
the individual signing. The next signator may use ditto marks
uncar so much of the address as is applicable to him.

4. You ask if the name of the municipality may be abbre-
viate3d. As we have indicated in 2 and 3, the name of the place
of rezicence must appear. The statute does not say whether
abbreviations may or may not be used. Normally abbreviations
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.are acceptable if they clearly indicate the place of residence. f
Inasmuch as the name of the voter must be certified by the af
registrar, it would appear that from this certification of

the number of signatures, you can ascertain the municipality
An which the individual resides. Therefore, if the registrar
" has certified that a given number of people live in and are
voters in his municipality, you can accept this even though
‘the name. of a munlcipality is abbreviated.
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