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The question might well be rephrased to be: Are the products of pulp­
wood - wood flour, prime wood fiber, and wood chips - pulpwood under 
Revised Statutes chapter 22, section 111-A? 

The dictionary definition of pulpwood is: "The soft wood of certain trees, 
used in making paper; also this wood after being macerated; also the trees 
so used." 

The definition of wood fiber is: "Wood comminuted and reduced to a 
powdery or dusty mass." 

The definition of wood flour is: "Finely powdered wood or sawdust used 
in preparing explosives, in surgLcal dressings, etc." 

The term "wood chips" is not defined, but would be commonly understood 
to be the chips from logs produced by cutting. It can be seen, then, that all 
of these are the products of pulpwood. The question is whether the legisla­
ture, in enacting section 111-A, intended to grant a weight tolerance not 
only to pulpwood but to its by-products. 

In addition to "pulpwood," the statute gives the weight tolerance to 
"firewood," "logs," and "bolts." All of these are sections of trees. None 
are products in the sense that wood flour, etc., are. If the legislature meant 
to include such products, it could have done so by the inclusion of a phrase 
such as "and its products." It d:id not do so, however, and your question is, 
therefore, answered in the negative. 

LEON V. WALKER, JR. 
Assistant Attorney General 

May 16, 1963 

To: Irl E. Withee, Deputy Bank Commissioner 

Re: Stock of a Trust Company as Collateral in Trust Department of 
that Bank 

In your memo of January 17, 1963, you ask two questions. We will state 
and answer each one separately. 
Question 1: 

May a trust department of a trust company make a loan that would 
be secured by the stock of the trust company? 
Answer: 

No. 
R. S. Chapter 59, section 11'7, provides: 

"Trust companies shall not make loans or discounts on the 
security of the shares of their own capital stock nor be the pur­
chasers or holders of any such shares unless necessary to pre­
vent loss upon a debt previously contracted in good faith, and all 
stock so acquired shall, within 1 year after its acquisition, be 
disposed of at public or private sale; provided, however, that the 
time for such disposition may be extended by the bank commissioner 
for good cause shown upon application to him in writing." 
The statute is clear that a trust company may not accept its own capital 

stock as security for a loan no:r may it purchase the same except under 
special circumstances. 
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The trust department is a part of the trust company. It is not a separate 
legal entity. It must be subject to all limitations placed upon the trust 
company. To say that a trust company may not do a certain act but that the 
trust department of the same trust company can do the act is anomalous. 
Question 2: 

May the stock of a trust company be considered as acceptable collateral 
in the bank's own pension fund? (This fund is under the control of the 
trust department of that bank.) 
Answer: 

No. 
The same reasoning applies to this question as to the first question. 

GEORGE C. WEST 

Deputy Attorney General 

May 16, 1963 

To: Kermit S. Nickerson, Deputy Commissioner of Education 

Re: Conversion of School Room - Section 237-H 

Your memorandum of May 10, 1963 is hereby acknowledged. 
Facts: 

A school administrative district proposes to adapt a section of a building 
for use as a district administrative office. Formerly this building housed 
grades seven and eight in the town where the same is located. Presently, the 
building is not in use for school purposes. Estimated cost of the conversion: 
$4,884. 

The district has inquired of your department whether such construction 
is eligible for aid pursuant to Section 237-H, Chapter 41, R. S. 1954. 
Opinion: 

State aid for school construction is granted for capital outlay purposes. 
The words "capital outlay purposes" are defined as meaning, among other 
things, "the cost of new construction, expansion, acquisition or major altera­
tion of a public school building." The proposed construction lies within the 
confines of the words 'major alteration' of a public school building. 

There seems to be no doubt but that the building in question is "an 
existing public school building." The fact that the building is not presently 
being used for school purposes does not create a misnomer. 

The term "major alteration" is defined in 237-H as meaning the con­
version of "an existing public school building to the housing of another or 
additional grade level group, or providing additional school facilities in an 
existing public school building but shall not include the restoration of an 
existing public school building or piece of equipment within it, to a new 
condition of completeness or efficiency from a worn, damaged or deteriorated 
condition." 

If the proposed construction is eligible at all, such eligibility would lie 
within the words "providing additional school facilities in an existing public 
school building." 

In the construction of the laws we should incline strongly towards the 
popular signification of language. In that way the legislative intent is most 
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