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change the application of these decisions, . . . . they would have done 
so by the use of some apt language rather than to have left their inten­
tion to the uncertainty of implication." Webber v. Granville Chase Co., 
117 Me. 150 at 152. 
It must, therefore, be concluded that recipients of public assistance who 

receive supplemental supplies or support from municipalities are not paupers 
within the meaning of Article II of the Constitution, or the definition in section 
1 of the election laws. 

The definition of paupers in section 1 of the election laws applies only to 
those persons who have been directly or indirectly furnished supplies by a mu­
nicipality within three months of any election as their sole means of existence 
( other than their own work, occasional though it may be) . 

GEORGE C. WEST 

Deputy Attorney General 

April 5, 1962 

To: Maynard F. Marsh, Chief Warden, Inland Fisheries & Game 

Re: Sale of Smelts 

You have asked if it is legal to sell and serve fried fresh water smelts at a 
road-side stand. 

Answer: Yes. 
The only provision in Chapter 37 relative to the sale of fresh water fish is 

in section 49. This section provides in part: 
"It shall be unlawful for any person to sell or buy, directly or in­

directly, any landlocked salmon, trout, togue, black bass, white perch 
or pickerel, except that pickerel may be sold in Washington County." 
There is no other prohibition against the sale of fresh water fish in our fish 

and game laws. Therefore, it must follow that the sale of fried fresh water smelts 
is legal whether at a road-side stand or any other place. 

GEORGE C. WEST 

Deputy Attorney General 

April 9, 1962 

To: Kermit S. Nickerson, Deputy Commissioner of Education 

Re: Subsidy for Superintendence 

This is in answer to your request for an opinion interpreting Revised Statutes 
of 1954, Chapter 41, section 81, which reads in part as follows: 

" ... Upon the approval of said certificate by the Commissioner, 
the superintendent so employed shall, on presentation of proper vouch­
ers, receive monthly out of the sum appropriated for superintendence 
of towns comprising school unions a sum equal to the amount paid by 
the town, provided the amount so paid shall not exceed $1,350 for one 
year for the superintendent of any one town ... " (Emphasis supplied) 
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Because of the death of a superintendent, the question has arisen whether 
or not the monthly amount paid the superintendent should be for that part of the 
month which the superintendent performed his duties or for the entire month. 

It is our opinion that the estate of the superintendent has a valid claim for 
the entire $112.50 monthly payment and not a prorated amount of that monthly 
payment. 

In passing, I would note that I find no authority for prorating $1,350.00 
maximum state payment over a period of twelve months. The law provides for a 
sum equal to the amount paid by the town. If the town makes monthly pay­
ments to the superintendent, the state would match each monthly payment up to 
the amount of $1,350.00. It may, therefore, only take 2 or 3 monthly payments 
by the state to reach the maximum amount allowed by the statute. 

It appears that prorating over the period of twelve months would be a more 
reasonable approach to the payment of the $1,350.00 maximum salary, and per­
haps your department may want to recommend an amendment of the statute to 
provide for such proration over the period of twelve months. 

RICHARD A. FOLEY 

Assistant Attorney General 

April 9, 1962 

To: Austin Wilkins, Commissioner of Forestry 

Re: Kindling Out-of-Door Fires 

We have your request of April 5th with regard to our interpretation of 
Revised Statutes, Chapter 36, section 94-A. We understand that you are asking 
whether or not a person with a camping trailer or pickup truck can light a camp 
fire on the land of another without permission of the land owner. 

The provisions of section 94-A provide that-"No person shall kindle or 
use fires on land of another without permission of the owner ... " This section 
goes on to include as out-of-door fires, sterno fires in or out of tents and col­
lapsible shelters. This paragraph limits the prohibition of lighting fires while on 
the land of another to fires which are on the ground or in or out of tents and 
collapsible shelters. For this reason, any person who kindles a fire while on the 
land of another is in violation of this section even though that fire be in a camp­
ing trailer or pickup truck, so long as that camping trailer or pickup truck is not 
permanently enclosed but is covered by a tent or collapsible shelter. 

This opinion should in no way be construed to prohibit the lighting of such 
a fire in an enclosed permanent trailer even though that trailer may be situated 
on the land of another. 

THOMAS W. TAVENNER 

Assistant Attorney General 
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