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"II. Any plumber duly licensed under the prov1s10ns of sections 
170 to 194, inclusive, of Chapter 25, in so far as the work covered 
by said sections is involved;" 
In other words, contrary to the assumption contained in your proposed 

memo that an oil burnerman is doing the work of a plumber, this statute 
permits a plumber to hook up water pipes to heating equipment without 
being required to first obtain an oil burnermen's license. The very section 
quoted pre-supposes that such connection of water pipes is an oil burner­
man's job, which a plumber can do without further license. 

In conclusion we would point out that custom and usage will not pre­
vail over a legislative act. Chapter 82-A of the Revised Statutes fills a 
field which, though occupied by virtue of opinion of the Attorney General 
in 1944, was never contemplated by legislative act until the enactment of 
said Chapter 82-A in 1955. 

The very limited definition of plumbing contained in Chapter 25, 
section 179, V, certainly is not inconsistent with the above observations: 
"The art of installing in buildings the pipes, fixtures and other apparatus 
for bringing in the water supply and removing liquid and water-carried 
wastes." 

JAMES GLYNN FROST 
Deputy Attorney General 

September 8, 1959 

To: Major-General E. W. Heywood, Adjutant General 

Re: State Armories - Joint Utilization of 

We have your recent request for an opinion as to whether or not 
armories in this State are subject to joint utilization projects. 

While "joint utilization" is not defined in the material you left with 
us, it appears that it means the use of our armories by members of the 
armed forces other than National Guard or State organized military 
forces. 

From our examination of the statutes it appears that armories can be 
built by two sources: 

1. By towns (Chapter 14, section 18, R. S. 1954) in cooperation with 
the State, or, 
2. By the military defense commission from the military fund 
(Chapter 14, section 18, R. S. 1954). 
An armory provided by a town is for the exclusive benefit of the 

National Guard or other authorized State military or naval forces. Chapter 
14, section 18, R. S. 1954: "The municipal officers shall provide and main­
tain for each unit of the national guard, or other state military or naval 
forces located within the limits of their municipality, armories and other 
necessary buildings, the suitability of which shall be determined by the 
state military defense commission." 

An armory provided by the military defense commission from the 
military fund might be subject to joint utilization. Chapter 14, section 
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17: "The commission is further authorized and directed to cooperate with 
the federal government or municipalities in establishing and coordinating 
national defense in this state, especially in the providing of equipment, 
training, facilities, suitable quarters for troops and supplies, and buildings 
and lands for military purposes. The commission may acquire real prop­
erty by right of eminent domain in the manner prescribed hy law for the 
taking of land for highway purposes, and both real and personal property 
by purchase, gift or otherwise, for the purpose of construction or main­
tenance of armories ... and the procuring of equipment and supplies for 
military purposes." 

Military purposes above-mentioned is defined in section 101 of Chapter 
14 as follows: 

"Wherever in this chapter the words "military purposes" ap­
pear, they shall mean any purposes that will aid in facilitating the 
preparation for or conduct of war whether for defense or offense 
or whether on land, sea or in the air." 

In summary it appears that unless an armory has been built from the 
funds of the state military defense commission, joint utilization would be 
in violation of our statutes which limit the use of such other armories by 
members of the National Guard or other State organized military or naval 
forces. 

JAMES GLYNN FROST 
Deputy Attorney General 

September 21, 1959 

To: Marion Martin, Commissioner of Labor and Industry 

Re: Minimum Wage Law (P. L. of 1959, C. 362) 

We have your request for an opinion on the following: 
"We have received another question concerning interpretation 

of the new Maine Minimum Wage Law on which we should like a 
ruling. 

"Section 132-B III D exempts 'any individual engaged in the 
activities of a public-supported non-profit organization.' The 
question is whether this means "ordinary employees" of a non­
profit organization, such as the YMCA or whether it is intended 
to have some different meaning. The questioner notes the use of 
the word "employed" in the same Section in connection with private 
nursing homes and hospitals." 

It is our opinion that the phrase "engaged in the activities" is 
synonymous with the word employed. We therefore feel that the personnel 
governed by such a phrase would be the "ordinary employees" of the YMCA. 
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