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and these employees are engaged with you for educational purposes, as teachers. 
Their terms of employment are brief but otherwise seem to be regular, and I 
think that the protection of the Workmen's Compensation Act would apply to 
them. 

NEAL A. DONAHUE 
Assistant Attorney General 

September 24, 1958 

To Roland H. Cobb, Commissioner of Inland Fisheries and Game 

Re: Raft or Boat as Stationary Blind 

You ask for an interpretation of the third paragraph of Section 89 
of Chapter 37 of the Revised Statutes of 1954, which reads as follows: 

"No artificial cover which is termed stationary blind, or parts there­
of, used for hunting purposes shall be left or allowed to remain in the 
waters of Merrymeeting bay between one hour after legal shooting time 
and one hour before legal shooting time." 

You ask if a raft or boat fitted as a blind would be prohibited in Merry­
meeting Bay between the hours fixed in this paragraph :-one hour after legal 
shooting time to one hour before legal shooting time. 

For the purposes of enforcement of your laws we believe you should con­
sider a raft or boat fitted as a blind to be an "artificial cover which is termed 
stationary blind", and as such should not be "left or allowed to remain in the 
waters of Merrymeeting bay between one hour after legal shooting time and one 
hour before legal shooting time". 

JAMES GLYNN FROST 
Deputy Attorney General 

September 24, 1958 

To Perry D. Hayden, Commissioner of Institutional Service 

Re: Transfer of Voluntary Patient under Interstate Compact on Mental Health. 

We have your memo of September 19, 1958, which reads as follows: 

"This Department has recently received a request from the Massachusetts 
Department of Mental Health to transfer a mental patient from the Northampton 
State Hospital to a state hospital in Maine. Massachusetts is a member of the 
Interstate Compact on Mental Health and a transfer can be effected if . . . 
there are factors based upon clinical determinations indicating that the care and 
treatment of said patient would be facilitated and improved thereby. . . The 
factors referred to . . . shall foclude the patient's full record with due regard 
for the location of patient's family, character of illness and probable duration 
thereof, and such other factors as shall be considered appropriate." ( Section II 
of Article III of the Interstate Compact on Mental Health, Chapter ( 231), Public 
Laws of 1957). 

"The patient involved was not committed to the Northampton State Hospital 
but is on a voluntary status and has himself requested the transfer so that he may 
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be near his family. His wife and family now reside in Maine so the only point 
of law in question is whether or not a voluntary patient can be transferred under 
the terms of the Compact. 

"When a committed patient is transferred from an out-of-state hospital it is 
necessary to have a certified copy of the commitment papers and case history 
forwarded with the patient. Our Consultant on Mental Health, Dr. Francis H. 
Sleeper, has advised this office that in his opinion if a voluntary patient were 
transferred to him he would not have the authority to retain him on the transfer 
papers alone, but it would be necessary for the patient to complete a voluntary 
application for admission to his Hospital before he would accept him. 

"I would appreciate your advice as to whether or not this Department ( 1) 
can authorize the transfer of a voluntary patient under the terms of the Mental 
Health Compact; ( 2) should request a certified copy of the voluntary admission 
papers admitting the patient to the out-of-state hospital; and/ or ( 3) should 
request that the patient complete voluntary admission papers to the state hospital 
in this State before the transfer takes place." 

The general over-all intent of the Interstate Compact on Mental Health 
compels us to the belief that all persons institutionalized for mental illness or 
mental deficiency, as limited by Article IX of the Compact, are embraced within 
the terms of the Compact, whether they have been committed or are being 
detained on a voluntary basis. 

We are therefore of the opinion that: ( 1) Your department can authorize 
the transfer of a voluntary patient under the terms of the Mental Health Com­
pact; ( 2) A request should be made for a certified copy of the voluntary admis­
sion papers admitting the patient to the out-of-state hospital; and ( 3) The patient 
should complete voluntary admission papers to the mental hospital in this State 
before the transfer takes place. 

To Ernest H. Johnson, State Tax Assessor 

JAMES GLYNN FROST 
Deputy Attorney General 

September 30, 1958 

Re: Gasoline Tax-allowance for losses, R. S., c. 16, s. 163. 

Received your memo of September 26, 1958, with attached memo from Mr. 
Dillon to you, dated September 25, 1958, relating to the above subject matter, 
where the distributor exceeded his allowance of 1% plus 1% on all transfers in 
vessels or tank cars to cover losses through shrinkage, evaporation or handling 
sustained by a distributor in the regular course of business. 

The statute provides that the total allowance for such losses shall not exceed 
2% of the receipts by such distributor and that no further deduction shall be 
allowed unless the State Tax Assessor is satisfied on definite proof submitted to 
him that a further deduction should be allowed by him for a loss sustained 
through fire, accident or some unavoidable calamity. 

You ask if you are correct in taking the position that gallonage actually 
delivered to customers, but not accounted for in the distributor's reports to your 
office because of faulty meters on delivery trucks, is taxable and does not repre­
sent deductible loss under Section 163 of Chapter 16, R. S. 
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