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company and has nothing to do with the business transacted on the premises. 

It is my opinion that the sign requires a license. 

To Honorable James C. Totman 

L. SMITH DUNNACK 
Assistant Attorney General 

September 3, 19.57 

Re: Change of Residence of Member of the Legislature 

You inquire as to your eligibility to serve as State Representative 
in view of your change of residence. 

Your question would seem to be answered by Article IV, Part First, Section 
4, of the Maine Constitution, which reads as follows; 

"Qualifications of members.-No person shall be a member of the 
house of representatives, unless he shall, at the commencement of the 
period for which he is elected, have been five years a citizen of the 
United States, have arrived at the age of twenty-one years, have been a 
resident in this state one year; and for the three months next preceding 
the time of his election shall have been, and, during the period for which 
he is elected, shall continue to be a resident in the town or district which 
he represents." 

I understand that it is necessary for you actually to change your residence 
and that it is not reasonably possible to raise the question of your intention to 
be a resident of Bangor or a resident of another State. 

I believe that under your circumstances, as I understand them to be, this 
Constitutional provision would preclude you from acting as a Representative from 
Bangor during any special session of the Legislature. Personally, I very much 
regret that this is so, but the Constitution seems to be very plain in regard to 
this. 

FRANK F. HARDING 

Attorney General 

October 10, 1957 
To Honorable Edmund S. Muskie, Governor of Maine 

Re: Appointment of Members of the Board of Examiners of Podiatrists 

Reference is made to your inquiry with regard to Section 9 of Chapter 111 
of the Public Laws of 1957, amending Chapter 7 4 of the Revised Statutes of 
19,54, and providing for a new Board of Examiners of Podiatrists. 

The Board consists of four members: Two memqers of the Board of Regis­
tration of Medicine, i. e., the Chairman and the Secretary-Treasurer of said 
Board, and two podiatrists to be appointed by the Governor with the advice and 
consent of the Council. The law specifically states tbat the term of podiatrists 
shall be four years. The next sentence provides that appointments shall be so 
spaced that the term of one of the podiatry member~ of the Board shall expire 
every two years. It is obvious that, in order to carry out the intention of the 
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