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A

august 8, 1956

To,Marion.E.'Martin, Commissioner of Iabor and Industry
Re: Constructlon Safety Rules and Regulations

" You ask for our Opinion relative to certain portions of
a tentative code which the Board of Constructlon Safety Rules and
Regulations have been working on. You ask:

"assuming that all requirements for publlc hearings and promul-
gationaare met, would Rules and Regulations as vague as the follow-
ing be upheld 1n case of challenge as provided by law? '

.38 -¥heavier as required to support a working load of 25
pounds per square foob.!'"

Sectlon 2.3B complements Section 2.3A and defines the poles
or uprights to be used for light-duty scaffolds more than 24 feet
in height and not more than 40 feet in height, over 40 feet re~
quiring 4 x 4 inches in cross section or heavier as required to
sBupport a working load of 25 pounds per square foot.

' Great palns appear to have been taken in describing in Section
2.3A the materials to be used for light-duty scaffolds, and it -
would appear -to us that, if possible, specific dimensions should
be given for maximum as well as minimum heights.

2,5 rsuitable design and manufacture'! and particularly 'recom-
mended by the manufacturer and shall be used in accordance
with his instructions'.”

'firm foundations'., , .'casters made especially for this
purpose, '"

It would appear to us that the words as used, "specific design
and manufacture' and "shall be used only for the purposes and load-
ings for which they are recommended by the manfacturer” are insuf-
cient to be proper rules and regulations. Rather than delegate
safety designs to the manufacturer it would be more proper that .
such tubular pole scaffolds shall be of a design approved by the
Board of Construction Safety Rules and Regulations,

We find no fault with the phrase "firm foundations or on wheels
or casters made especially for this purpose'.

"3.1C 'The outside of platforme shall be protected with a guard
rall or rope and an intermediate guard rail or rape capable
of withstanding a force of 200 pounds applied in any direc-
tion. The outside of6p1atforms shall also be provided with
a toebozrd et least 6 inches high'.,"

It is our bellef that rules and regulations should be so written
that one bound by such rules and regulations should be able to read
them with understanding and know what 1s required. We would therefore
recommend that the guard rail and ropes be defined both as to size



and tensile strength or other appropriate’ charaeteristics, 8o that
it can be . easlly. aseertained what material should be used under f
this' seection. .- fav g

"3.3 'The scaffold machines and outriggers shall be of. standard ‘t
design and manufacture add shall be used in accordance with foa
the manufacturer's instructions. The outriggers shall be
spaced to safely support the platform and shall be carefully
blocked and secured with the standard U bolt connection or
other equally strong method,!'"

We find the same fault with this section as we noted in 2 5 .
above. We would hesitate at any time to recommend that safety factors:-
be such as are recommended by the manufacturer, Either safety factors
and deslgn shouldibe specifically set forth or, as in 2.5 above,-:“
material and design should be subject to approval by the Board.

"l .5 'Roofing bracket scaffold shall be triangular in shape and
of standard design. . .'"

See answers te 3.5 and 2.5
James Glynn Prost
Deputy Attorney General
Jgt/c



