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May 3, 1955 

To Roland H. Cobb, Comm1ss1orier:ot Inland .Fisheries and Game 
Re: Licenses for Civilian Employees or the Armed Forces . . . 

. . :· · . We_ hav~- ·yo'tl.r. ~e-mo· 0£ April . ?6, 1955, in which you request 
a ruling as· to.whether. c1v11:~an employees of the Army who have not 
paid a·_· poll tax or;. been assessed any property. tax, are entitled to 
~esident hunting and r·1sh1ng licenses. 

The answer to your question is: No. 

Section 39~VIII, R.S~ 1954, provides that no resident 
hunting or·rishing_license or.combination ot same shall be issued 
unless the· applicant.· exhibits a poll ·tax receipt from the town where 
he resides ·; cir a-valid, unexpired state of Maine operator 1s licens~, 
or a·proper. eertiticate .exempting him-from payment of poll tax if 
the poll.tax has be~n abated, or that appliQant is not required to 
pay a poll tax. · · 

above. 
There are a· tew exceptions to the requirements mentioned 

Until Chapter 228 ot the PUblio Laws or 1951 was enacted, 
even military personnel assigned to bases.here in .Maine were not 
accorded the privilege of purchasing licenses at the Maine resident 
tee. It being necessary that·the legislature enaot prQper legislation 
exempting military personnel, 1t would seem witho~t question tttat 
such legislation would be necessary before civilian personl).el as­
signed ~o military bases could purchase licenses tor the Maine resi-
dent fee. · 

Jgt/c 

James Glynn Frost 
Deputy Attorney General 


