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offense has been committed off this property and within jurisdiction of 
a State court?" 

Answer. Yes. 

"2. Can an officer arrest for criminal violations being committed in Federal 
Buildings? 
(a) Owned by the United States Government, 
(b) Leased by the United States Government, 
(c) On land adjacent to these buildings?" 

Answer to ( a): No. Answer to ( b) and ( c), Yes. 

"3. Can an officer in direct pursuit arrest and take from these premises a 
person who has violated the law?" 

Answer. No 

With respect to this question we would suggest that if pursuit of one 
believed to have committed a felony takes an officer to a Federal installation 
owned by the United States Government, the cooperation of the authorities 
of that installation be sought. 

\Vhile this opinion sets out what this office believes to be the law relative 
to jurisdiction on Federal property, it is not meant to be considered as 
authorization to enter such property, absent the consent of proper Federal 
authorities. 

We are all aware of the precautions taken by the military to prevent the 
intrusion of unauthorized persons upon Federal property. The personnel upon 
whom is placed the duty of enforcing security rules may not be familiar 
with all phases of law, and we should like to emphasize the necessity and 
importance of mutual understanding between local or State police authorities 
and the military authorities, with respect to the subject matter covered herein. 

JAMES GLYNN FROST 

Deputy Attorney General 

December 9, 1954 

To Earle R. Hayes, Secretary, Maine State Retirement System 

Re: Teaching Service at Maine School for the Deaf 

I acknowledge receipt of your memo of November 22, 1954, in which you 
state that you have a teacher who for 24 years taught in the public schools 
and for one year at the Maine School for the Deaf. 

You feel that the year of teaching service at the Maine School for the 
Deaf ought to be considered as service rendered in the category of "teacher", 
in which case this particular individual would have completed a minimum 
of 25 years of teaching service and be eligible for a minimum retirement 
benefit as provided for teachers. You ask if we concur with your thinking 
with respect to whether or not the service at the Maine School for the Deaf 
by a teacher should be considered creditable teaching service. 

There is no question but that teaching at the Maine School for the Deaf 
may, in some instances, be considered creditable service under Sections 221 
et seq. of Chapter 37 of the Revised Statutes of 1944, as that school was 
sustained completely or almost completely by the State. 
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On the question as to whether such teacher could be given creditable 
service for teaching at the Maine School for the Deaf, it would appear to us 
that Section 4-VIII of Chapter 60, R. S. 1944, would govern. This section 
would permit the granting of prior service credit to such a teacher for 
service rendered prior to the teacher's attaining age 25. In the event such 
service was performed after having reached the age of 25 years, then creditable 
service could not be granted. 

JAMES GLYNN FROST 

Deputy Attorney General 

December 14, 1954 

To William 0. Bailey, Secretary-Treasurer, Maine School Building Authority 

Re: Liability Insurance 

The question has arisen from time to time relative to the liability of the 
Maine School Building Authority under the provisions of the Compensation 
Act. 

Initially it was determined that where an independent contractor was not 
in the picture and the town employed a master builder and hired individuals 
of various trades to work on the building, these persons were employees of 
the town rather than of the Authority. After some deliberation and discussion 
on the part of the insurance carriers, the Industrial Accident Commission 
and myself, we believed that it would be more plausible to have the Authority 
in such instances carry the liability insurance. We feel that it is easier to 

trace the chain of employment to the Authority than to the town itself, 
though we must never overlook the fact that the town is acting as an agent 
of the Authority when it erects a building under the provisions of the Act. 

If it is easier to trace the employment contract to the Authority, then it 
is obvious that the Authority should be covered. This will give the ultimate 
protection to the Authority which is our first endeavor, the second being 
to give the workman a chance to recover compensation when injured in his 
employment. 

From the minutes of the Authority meeting of April 13th, relating to this 
problem, it appears that three avenues were discussed. One, of course, is 
self-evident:- that the independent contractor should carry his own compensa­
tion. The other two alternatives were to have the town or the Authority 
carry the policy and cover themselves, respectively. 

It is our opinion that the Authority should carry the insurance in these 
particular instances, to cover itself as employer until such time as it has been 
decided in a given case either before the Commission or before the Court 
that these people are employees of the town. 

ROGER A. PUTNAM 

Assistant Attorney General 
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