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I do believe, however, as I have stated above, that it is perfectly correct 
and proper that this right of the City of Waterville, which now is not set 
forth in the insurance policy, should be set forth specifically. 

I would suggest that you keep in touch with Mr. Mahoney, and he will 
be able, undoubtedly, to advise you when the endorsement has been effected, 
which will bring about the precise words which the City of Waterville is 
interested in having incorporated into the policy .... 

To Hon. Harold I. Goss, Secretary of State 

DAVID B. SOULE 

Assistant Attorney General 

November 12, 1952 

Re: Meaning of "Member" and "Another Corporation". 

You ask for an interpretation of the meaning of section 31 of the general 
corporation law, which provides: 

"Directors must be and remain stockholders, except that a member 
of another corporation, which owns stock and has a right to vote thereon, 
may be a director." 

The inquiry is, "Does 'member' mean director or stockholder? 

The case of Curtis v. Harlow, 53 Mass. 6, is in point, showing that "mem­
ber" in such case means stockholder, and of course in such case a holder of 
common stock or a holder of stock permitting him to vote in the corporation 
which holds the stock to be voted in this corporation. 

Then you inquire, "Does 'another corporation' mean another Maine corpora­
tion or any duly organized corporation?" 

It would appear that section 21 of Chapter 49, R. S., is in point here and 
that "another corporation" is not restricted in its meaning to "another Maine 
corporation". 

To Joseph M. Trefethen, State Geologist 

Re: Mining Claims 

NEAL A. DONAHUE 

Assistant Attorney General 

November 12, 1952 

... Chapter 36 of the Revised Statutes of Maine, as amended by Chapter 
298 of the Public Laws of 1951, is pertinent to the questions you have pro­
pounded. 

You ask, "Is there any point in the law that governs the orientation of 
claim boundary lines in staking mineral claims on state lands?" 

The answer to this question is, No. 

You ask, "Are the dimensions fixed for a single claim, or can a claim of 
equivalent area with different dimensions be staked?" 

The statute provides that a claim may not be more than 600' wide or 
1500' long, the point of strike to be somewhere within that area. We interpret 
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that to mean that an area 600' wide and 1500' long may be superimposed upon 
the map of the area where a strike is made, the point of strike to be anywhere 
within such dimensions, and such land as may be included within that area 
will or may be included in the claim. The point of strike may be at the 
center of the area, at one end, at one side, in one corner, or anywhere within 
the area of the claim. 

You ask, "Suppose a peninsula be desired to be staked on state land. The 
shore line is irregular so that full dimensions of a claim are not included 
in the land area. Can an axis be established along the center of the peninsula 
and the claim referenced to that?" 

This is permissible, and if the point of strike is included and the peninsula 
is not of larger area than 600' by 1500', all may be included. 

You ask, "Or does each stake constitute a corner of a claim?" 

The corners are to be shown as near as is practical, but in such case, 
where the full dimension permitted is not claimed, some of the area permitted 
being water instead of land, there should be no practical difficulty in establish­
ing the claim by placing stakes on the shore line. 

You inquire, "How far into a lake would a claim extend?" 

The only provision in the law for the extension of a claim into a lake 
is found in section 11 of Chapter 36, R. S., where it is provided that when­
ever it is discovered that a vein or lode in a mine continues from under the 
land to under water, the owner or owners of the mine shall have the right 
to follow the vein or lode. 

You ask, "If township boundaries coincide with the shoreline can an adjacent 
claim be staked in the lake bottom, provided it is a great pond?" 

The answer is, No. There is no provision in the law for staking any claim 
or part thereof in a great pond. 

You inquire, "What provisions should be made in staking the bed of one 
of the great ponds?" 

The answer is given above. 

"How would a claim adjacent to the shoreline be bounded at places where 
the shore is irregular?" 

In such case the maximum of claim may be had by superimposing an area 
of 600' x 1500' upon the map with the point of strike included within the 
claim. All land included in that area would be in the claim. Water in a great 
pond would not be included, unless found to continue ,a vein, which the law 
permits to be carried beyond the shore line. 

You ask, "In unorganized townships, how many claims may be staked by 
an individual?" 

The answer is, Two claims in any one year in any one unorganized town­
ship. Of course two other claims could be staked in another township. Since 
the license is made to expire on December 31st of each year, this is taken 
to mean each calendar year. 

You ask, "How many claims may be staked by an individual in a great 
pond?" 

The answer is, None. There is no provision for staking claims on great 
ponds. 
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You ask, "What are the physical characteristics of staking stakes?" 

This has not been provided by statute: but the statute provides that a 
license may be granted by the Bureau under such terms and conditions as 
it may require, which would indicate that the Bureau might require a 
certain type of stake to be used for that purpose. 

NEAL A. DONAHUE 

Assistant Attorney General 

November 21, 1952 

To Roland H. Cobb, Commissioner, Inland Fisheries and Game 

Re: License of Juvenile Delinquent 

In answer to your memo of October 30, 1952, in which you ask if a 
juvenile delinquent's license to hunt should be revoked on conviction of 
juvenile delinquency on a charge of negligently shooting a human being 
while hunting for game, it is our opinion that such license may be revoked 
by the Commissioner under the provisions of section 64 of Chapter 3 3 of the 
Revised Statutes. Such a person has been convicted of a violation of the 
laws as contemplated by the Act. 

To A. D. Nutting, Forest Commissioner 

Re: Reimbursement of Costs of Fire Fighting 

JAMES G. FROST 

Deputy Attorney General 

November 24, 1952 

You have asked this office if under Chapter 356 of the Public Laws of 
1949 the State should "reimburse for medical expenses, medical supplies, 
and compensation for lost time of fire fighters as a result of working on a 
fore st fire." 

Paragraph I of Chapter 356 provides a penalty in the event a person refuses 
or wilfully fails to render assistance when called upon to suppress a forest 
fire. The second paragraph of VI, after enumerating several specific expendi­
tures which qualify a town for reimbursement, concludes in this manner, 
"and other costs approved by a forest fire warden in charge". The last above­
quoted phrase, in conjunction with that part of the Act which makes it 
mandatory for a person to serve if called upon, would imply that any 
injuries suffered by such a person ought to be reimbursed by the town and 
ultimately the State according to the formula set out in the Act. 

It is definitely our opinion that nothing in the Act prevents such reimburse­
ment, but we would say that whether or not a particular individual should 
be reimbursed would be a question for administrative decision on the part 
of the Commissioner, proof being given that such injuries were actually sus­
tained and claim having been made as provided for by the statute. Much 
difficulty would be present in administering reimbursement for lost time of 
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