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. August 6, 1947 T
To Edward Withem, Bureau of Acdounts and Control

T have your memo received here July 28th, relating to 4 bill
for $175 submitted by the President of the Board of Chiropractic .
Examination and Reglstration, for the services of a speaker at the
meeting of the Chiropractic Assoclation of HMaine.

_There is some question in my mind asto the legality of the
State's paying vouchers for entertainment of assgclationsa, which
is outside the duties of the Board of_ Chiroprasctic ‘Examination and
Registration. I.have checked with thé. Maine Medicel Assoclation,
and they.pay thelr own speakers for their own entertainment. :

. ' However, 1f you want to pay this voucher for $175 for enter- '
tainkent of the assoclation, 1f there ls not sufficlient money from
the fees taken in for the current year, you could pay this bill 1n
entlicipation of the normal fees coming in through the yesar.

Section 3 of- Chapter 65 provides. for the dlsposition of fees
and that the compensation of members of ‘the board shall be $10 per
day and mécessary traveling expenseés. The secretery shall -be reim-
bursed for all expernse for postage and other nescessary expenssa, by
‘the, board, actually incurred in the discharge of his duties, Sald
compensation .and all other necessary and proper expenses of sald
board shall be certified by the chalirman of. the board anmd the
seecretary. and 'shall be paid out of the fund held by the treasurer
of ‘State, provided that the amount so pald shall 1n no case exceed
the total amount received for the current year by the treasurer of
Stats from the board as fees. So long as you know that the amount -
6f the expenses of this board will not exceed the emount it expects
to receive, it would be safe to pay this bill, if you feel it is
.o proper expense of said board. '

-,

Ralph W. Farris
Attorney Genersal



