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thereby tacitly authorize. those who do attend to do the voting for the 
town. I doubt if one voter would have the right to hold a meeting all 
by himself; but if a sufficient number congregate to elect the necessary 
officers for holding a meeting (provided the regular town officers are 
not present) I see no reason why the meeting should not be a legal one. 

The only mention of a minimum number of voters in connection 
with a town meeting that I have noticed is R. S. Chapter 5, Section 4, 
as amended by the Public Laws of 1933, Chapter 198. This provides 
that not less than 10% of the voters registered in the biennial State 
election then last past, or in any case, not less than ten registered 
voters, may apply to a justice of the peace and have a special meeting 
called. It is possible that our courts might interpret that as setting a 
minimum number of voters for a town meeting. That, however, is a 
question for the courts, and any expression of opinion on my part 
would be without legal value. 

You understand, of course, that the Attorney-General is not, under 
the law, attorney for the town of Perry and that the above reply is 
simply as a matter of courtesy. Under the law the Attorney-General 
can act as adviser to the Governor and Council, the two branches of 
the legislature, and heads of State departments. 

Very truly yours, 

Harry V. Gilson, Commissioner of Education 

FRANK I. COW AN 
Attorney-General 

May 11, 1944 

I have your memo of April 18th in regard to school board members 
who contract to teach in the same town or union. 

It seems to me that a proper procedure is as follows: 
1) Assume that the office of member of the school board and the 

office of teacher under that board are so incompatible that the 
acceptance of the position as teacher automatically vacates the 
position of member of the school board. 

2) Advise the remaining members of a school board to fill the 
vacancy. 

3) In case the teacher-member insists that he is still a member 
of the school board and the other members hesitate to elect 
someone to fill the vacancy, due to their fear of creating con­
fusion and uncertainty, you have authority to instruct the local 
superintendent that State tunds will be withheld while that 
teacher is occupying the dual position. 

The statutes seem to be explicit on the subject of committee mem­
bers being employed as teachers. There seems to be no discretion left 
in the Department of Education on this particular subject. 

FRANK I. COWAN 
Attorney-General 

June 6, 1944 

Guy R. Whitten, Deputy Commissioner of Insurance 

Subject: Admission of Ohio Casualty Insurance Company 
With reference to your memo relating to the application of the Ohio 
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