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engaged in teaching," upon entering the military or naval service shall 
have the benefits of the Act and during such service, in addition to its 
own share, the State shall contribute such amounts as the member 
would have been required to contribute, if he had been teaching within 
the State, etc. Thus, in order to have the benefits of this section, one 
of the requirements is that he shall have been a member for more than 
a year, and members who have been such for less than that period can­
not have the benefits of this law. 

The subject of the inquiry had been a member for approximately five 
months before entering the service, and you ask whether his member­
ship can be made retroactive to commence as of the date when he 
began teaching, some two and a half years before he became a member. 
We find nothing in the statute which permits this and hence the ques­
tion must be answered in the negative. 

Mrs. Mildred Akin 
36 Davis Street 
Old Town, Maine 

Dear Madam:-

ABRAHAM BREITBARD 

Deputy Attorney-General 

February 18, 1944 

This office has previously ruled, and adheres to the same ruling, that 
under the Revised Statutes, Chapter 13, Section 6, Paragraph VIII, the 
polls and estates of Indians are not taxable. 

However, in case an Indian votes, his estates are taxable. 

Very truly yours, 

ABRAHAM BREITBARD 
Deputy Attorney-General 

February 18, 1944 

Harrison C. Greenleaf, Commissioner of Institional Service 
In answer to your memo of February 16, 1944, relative to Section 11 

of Chapter 131 of the Revised Statutes: You inquire if this statute 
applies to members of the State legislature and whether they are State 
officers within this section. 

I have looked through the files of this department and find that ap­
parently this has been an ever-recurring question. On March 23, 1931, 
the late Chief Justice Pattangall wrote to the Attorney-General, 
Clement F. Robinson, as follows: 

"Section 11, Chapter 131, Revised Statutes 1930, reads, 'No trus­
tee, superintendent, treasurer, or other person holding a place of 
trust in any state office or public institution of the state,' etc. 

'"I hardly see how a member of the legislature could be said to 
be either a trustee, superintendent, treasurer, or other person 
holding a place of trust in any state office or public institution of 
the state. I am not even sure that this section applies to members 
of the Governor's Council. The wording is quite different than I 
supposed." 
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