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78 ATTORNEY GENERAL'S REPORT 

November 4, 1941 
Hon. George E. Hill 

State Tax Assessor 
Augusta, Maine 

Dear Brother Hill: 

In response to your inquiry of October 31st, I am pleased to inform 
you that, in my opinion, it is not necessary in conveyances by your 
Department in the name of the State, to attach the great seal of the 
State. 

It is provided by our statutes that "when the seal of a court, magis­
trate, or a public officer is to be affixed to a paper, the word seal may 
mean an impression made on the paper for that purpose, with or with­
out wafer or wax." 

Our court has said "the annexing of a piece of paper by wafer or 
wax, or any adhesive substance, is now everywhere regarded as 
equivalent to the impression formerly required, an<l makes a valid 
seal." 

It would seem to me that an ordinary seal, attached by you, is 
sufficient to make the conveyance legal and in accordance with our 
statutes. 

Very truly yours, 

SANFORD L. FOGG 
Deputy Attorney General 

• 

Adam P. Leighton, Jr., M. D. 
Secretary Board of Registration of Medicine 
192 State Street 
Portland, Maine 

Dear Sir: 

November 19, 1941 

I have your inquiry of November 7th, in regard to the use of the 
prefix "Dr.", or the word "Doctor". R. S. Chapter 21, Section 15 pro­
vides as follows: 

"Unless duly registered by said board, no person shall prac­
tice medicine or surgery," etc . . . "Unless duly registered by 
said board, no person shall prefix the title "Doctor" or the let­
ters "Dr.", or append the letters "M. D." to his name, or use the 
title of doctor or physicfon in any way excepting that any member 
of the Maine Osteopathic Association may prefix the title "Doc­
tor" or the letters "Dr.", to his name, when accompanied by the 
word "Osteopath". Whoever not being duly registered. by said 
board practices medicine or surgery, or any branch thereof, or 




