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To the State Highway Commission 
Re Outdoor Advertising 

March 17, 1936 

In response to your several questions of March 6th and ltih, 
I am pleased to answer ils f.ollows: 

1. In determining the erea . . of a structure as referred to under 
Section 6, Chapter 163, P. L. 1935, consisting of two or more panels 
placed end to end in a straight line, each panel constructed separata, 
but with the separation xi!led ~n with lattice work, should we con­
sider the area of each panel separately or the area of the total 
number of panels, to get the area of the structure? 

Answer. The whoJ.e area. 

2. When two or more patteJ.s are constructed so t:h$t one half 
of the number of the panels are visible to ttaffic approaching f~m 
one direction and the rem.aimng pan~ls a~e visible to traffic at• 
proaching from the opposite direction, sp.ould we consider the area 
of the panels facring each .Line of traffic as separate structures 
even though I.attice work, erected to hide braces, may connect the 
two showings'l 

.Answer. The .area in sight. 

3. Woul.d a person be complying with the pro,risions of Chapter 
1&3, P.. L; 1935, if 301 0£ the total number of signs ·owned by h:IJn, 
which are now located withi.n 50 feet from the near~r line of the 
traveled way of a publi.C highway, were entir.ely removed instead 
of reio·cated each year un.Ul the total number were removed? 

AT:iswer. Yes. 

4. Would a person hartng a iicense as provided in Sextion l 
of Chapter ·163, P.L. l~J5, and making application for permits for 
signs, within 50 feet of the hearer line of the traveled way of .a 
public highway and on or w~thin 200 feet of the places ·of bu,ine$8 
owned or occupied by another, be allowed~ years in which to remove 
them, p't'Ovided the require j0°%. W'as -removed each year until the total 
number was removed? 

Answer. Yes. 

5. Would the answer to Question 4 be the same .if the person 
did not 'have the required .License? 

Answe-r. No. 

6. Would the answer to question 4 be the same if the person .did 
not make application for permits? 

Answer. Yes. 



7. Would a person after making application for permits for 
signs whicp were loctted within 50 feet of the nearer line of the 
.traveled way of a public highway and on or within 200 feet of their 
pl.ace of business be allowed 3,i ye.are in which to remove them, 
provided the required 30'%. were removed each year? 

Answer. Yes. 

8. Would the answer to Question 7 be the .same if the person 
did not make application for permits? 

Answ~r. Yes • 

Should the following piacards be aonsidered as advertising sign$? 
Name of bote.1, garage or filJ.ing station, with or without 

name or pr·oprietor'l 
Rest rooms? 
Free air or other service for cars? 

Answer. No, if attached to building. 

Price of gasoline? 
Answer • Yes. 

P11b11C Telephone? 
Information Bureau? 
.Answer. No. 

Questions of ·March l.L, J.~J6. 

l. WoUld a person haVing a license as provided in section 1 
or Chapter 16J, P. L. 1~35, and making application for permits for 
signs, J.pcated w1.thin 5U f~et of the nearer line of the traveled 
way -of a public highway and on land owned or occupied by another, 
be al.lowed 3~ years in Which to remove them, provided the required 
.30'1. were removed each year'l 

Answer. Yes. 

2. Would the answer to Question 1 be th~ same if the person 
did• not have the required ..L1.cense? 

Answer. No. • • • 

J)oes Section 8 ot Chapter 163, P. L. 1935, give the Commission 
authority to remove without hearing any outdoor advertising structure, 
device or display, providl.ng the owner compliea. nth the requirement 
of removing 30~ each year until the total number is removed? 

Ay;swer. No .. 

• • • 



3. 

What must any person, firm or corporatiom, erecting or main­
taining advertising signs upon property now their own or not occu­
pied by them as a place for carrying on business other than ·outdoo:r 
advertising, do to comply with the requirements of Chapter 163? 

Answer. Secure license, remove or relpcate 30% each year. 

What must any person, firm or corporation, erecting or main­
taining advertising signs upon property owned or occupied by them 
as a place for carrying on business other than outdoor advertising, 
do to compl.y with the.~equirements of Chapter 163., P. L. 1935? 

Answer. Removed 30%. each year of signs now existing within 50 
feet pf highway, excepting 2, ~d secure permit therefor. 

Sanford L. Fogg 
Deputy Attorney General 
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